Aanbod rondleidingen met stadsgids

Stadswandeling Venlo
Samen met een ervaren stadsgids ontdekt u Venlo; “Stedje van lol en plezeer”. Het startpunt van deze historische wandeling door de binnenstad is bij de VVV of het Limburgs Museum (ander startpunt kan in overleg). De duur is 1,5 uur. Een groep mag bestaan uit max. 20 pers. en de kosten zijn € 60,- per groep. Datum en tijdstip kunt u zelf aangeven bij reservering. Het programma is uit te breiden met koffie en vlaai, lunch of  diner bij Café Restaurant Central,
voorafgaand of na afloop van de wandeling.

Reserveer deze wandeling bij het VVV-kantoor of online via    

Verhaole oèt de Woutekiet (CSI-wandeling)
Verhaole oet de Woutekiet is een misdadige spannende stadswandeling. Tijdens deze wandeling zal er op de betreffende locaties worden stilgestaan bij de rol van het Openbaar ministerie tijdens het oplossen van misdrijven. Maar ook worden er spraakmakende misdaden uit de Venlose geschiedenis verteld. Een groep mag bestaan uit max. 20 pers. en de kosten zijn € 60,- per groep. De duur is 1,5 uur en het startpunt is bij de VVV of het voormalige postkantoor aan de Keulse Poort.

Reserveer deze wandeling bij het VVV-kantoor of online via    

Rondleiding Stadhuis Venlo
Het startpunt is op de Markt bij het Stadhuis. De rondleiding duurt ± 45 minuten. Een groep mag bestaan uit max. 20 pers. en de kosten zijn € 45,- per groep. Datum en tijdstip zijn op aanvraag mogelijk. Helaas is het niet mogelijk om op dinsdag, zaterdag, zondag en in de avonduren het stadhuis te bezoeken.

Reserveer deze wandeling bij het VVV-kantoor of online via    

Stadswandeling in combinatie met een bezoek aan het Stadhuis
Het startpunt is in overleg met de VVV. Het programma duurt 2 uur (45 min. stadhuis). Een groep mag bestaan uit max. 20 pers. en de kosten zijn € 80,- per groep. Datum en tijdstip zijn op aanvraag mogelijk. Helaas is het niet mogelijk om op dinsdag, zaterdag, zondag en in de avonduren het stadhuis te bezoeken.

Rosariumwandeling
Een wandeling door de prachtige Venlose wijk genaamd “Het Rosarium” duurt 1,5 uur. Een groep mag bestaan uit max. 20 pers. en de kosten zijn € 60,- per groep. Het startpunt is bij het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort.

Q4 wandeling
Deze wandeling voert u door een tamelijk onbekend stukje Venlo, het zogenaamde 4e kwartier oftewel Q4. Historisch gezien is dit hoger gelegen deel van Venlo al vele eeuwen bewoond. De gids laat u kennis maken met dit oude stadsdeel, met de uitbreiding van de stad in noordelijke richting na het
slechten van de vesting en de vernieuwingen van de 21e eeuw. De wandeling duurt 1,5 uur en de kosten zijn € 6,95 p.p.(min.6 en max.20 pers. per groep). De wandeling start op Helschriksel 34, het voormalige Beerkefeke Flores. De wandeling eindigt bij wijncafé Vin l’ Eau in de Begijnengang. Na afloop ontvangt u hier een heerlijk Q4 bier.

!! Voor deze Q4wandeling zijn ook instapwandelingen mogelijk. Die zijn op de volgende data beschikbaar:
23 maart, 20 april, 25 mei, 22 juni, 27 juli, 17 augustus, 7 september, 5 oktober en 26 oktober.

Aanvang 14.30u. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
De prijs is 5,95 p.p.
Aanmelden kan via 06-23251743 of via backammy.jjm@gmail.com.

Rondleiding St. Martinusbasiliek
De Sint Martinusbasiliek in Venlo is een Gothische kerk (1410-1610). De kerk herbergt waardevolle kunstschatten, waaronder een prachtige
gebeeldhouwde barokke preekstoel uit 1701. De kerk heeft een opvallende stadstoren waarin 350.000 bakstenen en 3565 blokken mergel in zijn verwerkt. Een rondleiding duurt 1 uur en de kosten zijn € 50 per groep (max.20 pers.). Datum en Tijdstip zijn op aanvraag mogelijk. Reguliere openingstijden van de basiliek zijn: di, wo, do: 10.30-12.30 en 14.00-16.00 uur, vrij: 14.00-16.00 uur, za: 10.00-16.00 uur, zon: 13.00-15.00 uur.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, boom, plant, schoenen, gras, buiten en natuur

Rondleiding Venlose Begraafplaats
Oude begraafplaatsen, zoals die in Venlo, ademen geschiedenis, bevatten tientallen monumenten en vaak ook grafkelders, waar overledenen hun laatste rustplaats hebben gevonden. De Venlose begraafplaats is een sfeervolle plek met veel historie en bijzondere verhalen. Een rondleiding duurt 1 uur en de kosten zijn € 50 per groep (max.20 pers). Datum en tijdstip zijn op aanvraag mogelijk.

Wandeling van Brök wies Brök
De wandeling duurt 1,5 uur en gaat langs de Venlose en Blerickse oevers van de Maas. Het startpunt is bij de Antoniuskerk in Blerick. Een groep mag bestaan uit max. 20 pers. en de kosten zijn € 60,- per groep.

Wandeling natuurgebied “ `t Jaomerdal”
De wandeling door dit 39 ha. groot natuurgebied, bestaande uit eikenbos, elzenbroekbos en een voormalige klei-en grindgroeve, duurt +/- 2,5 uur. Een groep mag bestaan uit max. 20 pers. en de kosten zijn € 90,- per groep. Dit programma kan worden uitgebreid met een kop erwtensoep bij de
Oelespot. Het startpunt is op de parkeerplaats van Bilderberg Hotel de Bovenste Molen.

Rondleiding Kazernekwartier Fort St.Michiel
Op de Maasoever in Blerick ligt een fort dat enig is in zijn soort in Limburg, Nederland en zelfs Europa.
Met een gids loopt u rond tussen de deels blootgelegde fundamenten van dit 17e eeuwse fort en ontdekt u het intrigerende verhaal achter deze opgraving.De rondleiding duurt 1,5 uur en de kosten zijn € 60,- per groep van max.20 pers.

Wandeling Tegelen/Steyl
Deze wandeling voert u door de dorpskern van Steyl en een romantische buitenwijk van Tegelen. U komt allerlei bezienswaardigheden tegen met historische waarde. Het startpunt voor de wandeling is bij Château Holtmühle en duurt 2 uur. Een groep mag bestaan uit max. 20 pers. en de kosten zijn € 80,- per groep.