Vastelaoveswandeling in Venlo

 Vastelaoveswandeling in Venlo         
 Zondag 3 februari 2019

VVV Venlo organiseert op zondag 3 februari een Vastelaoveswandeling door het centrum van Venlo.

Iedereen die de vastelaovend een warm hart toedraagt kan deelnemen aan deze speciale thema-wandeling. Om 11.00 uur start de wandeling met een rondleiding door het Jocusmuseum. Een verzameling bijzondere collectiestukken die vertellen over de historie van de Venlose vastelaovend. Het ontstaan van Jocus (dit jaar 16 x 11 jaar geleden), de optocht, boerebroelof, vastelaovesleedjes en nog veel meer. Hier ontvangt u ook het speciale Jocus-speldje.

Vervolgens gaat u onder leiding van een stadsgids een wandeling maken door de binnenstad. Onderweg zal er veel vertelt worden over de Venlose vastelaovend in combinatie met de historie van de stad.

De rondleiding eindigt bij Brownies en Downies waar u onder de klanken van Venlose vastelaovesmezièk kunt genieten van Boeremoos met wors, wat anders…? Na afloop bent u in de gelegenheid om de vastelaovesmert op de Oude Markt of ’t Krense in Jocus Hoonderstal te bezoeken.

Kaartjes voor deze vastelaoveswandeling (€ 17,50 pp) zijn te koop aan de balie van de VVV, bij Boekhandel Koops, Klaasstraat 17. Vooraf aanmelden is verplicht.

Vol=vol.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Artikel uit de Limburger.